Tvaroh s kešu po indicku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Ořechy Kešu
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Tvaroh tvrdý
  • 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1795 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 130 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 1917.7 mg
  • Vláknina 19503.5 mg
  • Vitamín A 19503.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli se zázvorem a česnekem rozetřeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. Kešu oříšky rozemeleme s mlékem na další pastu.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme pastu z cibule. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, dochutíme kmínem, chilli a smažíme, dokud se od koření neoddělí všechen tuk.

  • 3

    Zalijeme ušlehanou šlehačkou a vmícháme i pastu z kešu. V případě potřeby zalijeme trochou vody. Na pánev umístíme kostičky tvarohu a poprášíme garam masalou. Dalších 5 minut necháme smažit.

  • 4

    Když je sýr důkladně osmažený, ozdobíme jej nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu