Tvaroh s kešu po indicku
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 50 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Cibule
- 10 ks Ořechy Kešu
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Zázvor celý
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 5 stroužek Česnek
- 0.5 kg Tvaroh tvrdý
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1795 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 130 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 1917.7 mg
- Vláknina 19503.5 mg
- Vitamín A 19503.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli se zázvorem a česnekem rozetřeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. Kešu oříšky rozemeleme s mlékem na další pastu.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme pastu z cibule. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, dochutíme kmínem, chilli a smažíme, dokud se od koření neoddělí všechen tuk.
-
3
Zalijeme ušlehanou šlehačkou a vmícháme i pastu z kešu. V případě potřeby zalijeme trochou vody. Na pánev umístíme kostičky tvarohu a poprášíme garam masalou. Dalších 5 minut necháme smažit.
-
4
Když je sýr důkladně osmažený, ozdobíme jej nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme.