Chodské smažené vdolečky s marmeládou, tvarohem a šlehačkou
Suroviny
- 200 g Marmeláda meruňková
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 25 g Droždí
 - 200 g Tvaroh tvrdý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 2 špetka Sůl
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.18 dl Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 179.1 mg
 - Draslík 128.9 mg
 - Vláknina 4816 mg
 - Vitamín A 4816 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 244.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnečku si do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého nalijeme vykynutý kvásek, přidáme mléko, 3 žloutky, vlažné rozpuštěné máslo, cukr, 2 špetky soli a citronovou kůru. Těsto důkladně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Vykynuté těsto dáme na pomoučený plát. Zlehka z něj vyválíme plát asi 2-3 cm silný. Formičkou o průměru přibližně 8 cm vykrojíme vdolečky a necháme je ještě 10-15 minut kynout.
 - 
                                3
V pánvi si rozpálíme olej a vdolečky zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené vdolečky necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného oleje. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Vdolečky před podáváním potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, zdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicovým cukrem a podáváme.