Mušle na červeném víně
Suroviny
- 1500 g Mušle slávky
 - 280 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Mouka pšeničná
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 6 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1272 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1377.1 mg
 - Vláknina 3682.2 mg
 - Vitamín A 3682.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle důkladně vydrhneme, vyjmeme všechny s rozbitými ulitami nebo ty, které se na poklep nezavřou. Namočíme asi na 30 minut do vody s hrstí mouky.
 - 
                                2
Víno nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vsypeme mušle a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Odstraníme všechny, které zůstanou zavřené.
 - 
                                3
Na pánvi rozpálíme olej a na mírném plameni osmahneme nasekaný česnek dohněda. Přidáme bobkový list, tymián, ocet, papriku, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a kajenský pepř. Zalijeme vínem, dle chuti osladíme a přivedeme k varu. Vyvaříme asi na 180 ml, dáme vychladnout.
 - 
                                4
Mušle vyjmeme z ulit a přidáme do směsi, zamícháme, aby byly všechny pokryté. Zakryjeme a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním necháme asi 30 minut při pokojové teplotě. Posypeme petrželkou.