Smažené sépie s pěti druhy koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Zázvor celý
  • 450 g Sépie
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 6 ks Houby čerstvé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 119 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 475.8 mg
  • Vláknina 3123 mg
  • Vitamín A 3123 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie nejprve důkladně omyjeme, stáhneme z kůže a necháme oschnout na papírové utěrce. Poté každou rozřízneme a vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby vytvořily kosočtvercovou síť. Maso nakrájíme na proužky.

  • 2

    V předehřáté pánvičce rozpálíme olej, sépie krátce osmahneme a vyjmeme. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibulku, na proužky nakrájenou papriku zbavenou semínek, nakrájené chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájené houby. Za stálého míchání cca 2 min. orestujeme.

  • 3

    Přidáme sépie a prášek z pěti druhů koření. Nakonec vmícháme fazolovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a rýžové víno. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu