Ústřice Rockefeller
Suroviny
- 250 g Špenát listový čerstvý
 - 50 g Anglická slanina
 - 100 g Strouhanka
 - 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Martell cognac
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 16 ks Ústřice
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 943 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 234.8 mg
 - Draslík 1126 mg
 - Vláknina 5018.3 mg
 - Vitamín A 5018.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odřízneme od skořápky, ale nevyndaváme. Můžeme použít i mražené nebo konzervované, ty necháme okapat na sítu a každou vložíme do malé formičky vymaštěné máslem.
 - 
                                2
Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, vypečený tuk slijeme. Přidáme máslo a poté nahrubo nasekané listy špenátu. Necháme spařit asi 2 minuty, stáhneme z ohně a vmícháme všechny ostatní přísady - nadrobno nakrájenou větší cibuli, citronovou šťávu, utřený česnek, zelenou petrželku nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, koňak a strouhanku.
 - 
                                3
Lastury s ústřicemi rozložíme na plech, na každou dáme trochu špenátové směsi, povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 - 35 minut.
 - 
                                4
Podáváme horké.