Hustá rybí polévka
Suroviny
- 700 g Okouník mořský
 - 230 g Mušle srdcovky
 - 700 ml Vývar rybí
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 0 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Krevety tygří - loupané
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 858 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 268.8 mg
 - Draslík 625.6 mg
 - Vláknina 1743.8 mg
 - Vitamín A 1743.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdcovky nebo zaděnky namočíme na 30 minut do mírně osolené vody. Poté je vydrhneme, abychom odstranili případný písek, a opláchneme. Měkkýše, kteří mají polámanou schránku nebo se po zaťukání na lasturu neuzavřou, vyhodíme.
 - 
                                2
Z ryb odstraníme kůži, kosti a nakrájíme je na kousky. Z krevet odlomíme hlavičky a odloupneme krunýře, ocásek jim na ozdobu ponecháme. Krevety na hřbetě nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku.
 - 
                                3
V hrnci zahřejeme olej a za stálého míchání na něm 5 minut pečeme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený česnek a opékáme další 2 minuty. Nesmí nám včak zhnědnout.
 - 
                                4
Přidáme rozpůlená, vydlabaná a nakrájená rajčata, rybí vývar, rajčatový protlak, tymián, šafrán a cukr. Hrnec přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Vložíme do hrnce ryby, srdcovky nebo zaděnky, krevety a vaříme tak dlouho, dokud se schránky měkkýšů neotevřou a rybí maso nezměkne. Všechny uzavřené měkkýše odstraníme. Polévku podáváme ozdobenou nakrájenou petrželkou.