Mušle s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 1194.3 mg
- Vláknina 6140 mg
- Vitamín A 6140 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 74.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, odřízneme z nich stopky, omyjeme je a necháme 4-5 minut vařit v patřičném množství osolené vody. Scedíme je, necháme vychladnout, pokrájíme a dáme stranou. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme.
-
2
Stroužek česneku lehce podrtíme. Petrželku a bazalku nasekáme.
-
3
Omyjeme mušle, dáme je do hrnce, přidáme trochu nasekané petrželky, přilijeme bílé víno, lžíci olivového oleje a při střední
-
4
teplotě je pod pokličkou chvíli povaříme, aby se otevřely. Občas přitom hrncem zatřeseme. Nakonec je scedíme a dáme do mísy. Vylou-
-
5
peme ze skořápek, prázdné skořápky a mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.
-
6
Do pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme papričku a stroužek česneku, lehce osmažíme, vyjmeme a vyhodíme. Do oleje dáme pokrájená rajčata, osolíme je, opepříme a při vyšší teplotě za občasného zamíchání 5-6 minut podusíme.
-
7
Přidáme do pánve fazolky, které jsme si předtím odložili stranou, a 2-3 minuty dusíme. Potom přidáme mušle a jakmile se prohřejí, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.