Linguine s dýní a slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 27.3 mg
 - Draslík 1117.8 mg
 - Vláknina 5497.5 mg
 - Vitamín A 5497.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.6 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 394.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme dýni, odstraníme semínka, dužinu pokrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a tolik studené vody, aby byly kousky dýně zakryté. Pomalu vaříme na mírném plameni 20-30 minut, dokud nebude dýně měkká.
 - 
                                2
Mezitím odrhneme slávky, omyjeme je pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme omytou petrželku, olej a necháme je na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.
 - 
                                3
Dýni propasírujeme sítem do hrnce, ve kterém se vařila. Přidáme tekutinu z vaření slávek a dostatečné množství vody, abychom získali krém správné hustoty, a přivedeme ho pomalu k varu. Omyjeme kerblík, jemně ho osušíme utěrkou a nasekáme.
 - 
                                4
V hrnci uvaříme rozlámané těstoviny. Scedíme je a minutu ještě povaříme v polévce. Hotovou polévku podáváme horkou, posypanou nasekaným kerblíkem.