Závitky z tresčího masa
Suroviny
- 400 g Treska aljašská
 - 200 g Garnát obecný
 - 200 g Hřebenatka
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 300 g Houby čerstvé
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 5 g Sůl
 - 30 g Petržel - nať
 - 200 g Listové těsto
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 40 ml Olej olivový
 - 1 ks Lanýž
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 979 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 241.8 mg
 - Draslík 1108.4 mg
 - Vláknina 7665 mg
 - Vitamín A 7665 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme plátky tresky, osušíme je a lehce je naklepeme paličkou na maso, pak je stejnoměrně zařízneme. Každý plátek rozkrojíme podélně na tři pruhy. Vyloupeme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a osušíme. Opatrně okartáčujeme lanýž, omyjeme ho a pokrájíme na tenké plátečky. Ostřím nože otevřete hřebenatky, vyjmeme bílou a oranžovou část, rychle je opláchneme pod tekoucí vodou a bílé části rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Očistíme houby, opláchneme je, osušíme, pět jich pokrájíme na plátky a ostatní hrubě nasekáme. Osmažíme v pánvi na lžíci oleje oloupaný česnek a petrželku, přidáme plátky hub a hřebenatky, osolíme vše a opepříme, smažíme 2 minuty na mírném plameni. Obsah pánve pak dáme stranou.
 - 
                                3
Do stejné pánve nalijeme zbývající olej, přidáme nasekané houby a smažíme je asi 2 minuty. Necháme vystydnout, pak do nich vyklepneme vejce, přidáme po špetce soli a pepře a vidličkou všechny ingredience důkladně promícháme. Na každý pruh tresky položíme jednoho garnáta a a plátek lanýže a zavineme je.
 - 
                                4
Válečkem na nudle rozválíme těsto a vyložíme jím lehce máslem vymazanou a moukou vysypanou kulatou formu. Propícháme těsto na dně vidličkou a poskládáme do ní tresčí závitky. Navrch dáme směs hub s vejcem, zakryjeme formu hliníkovou fólií a dáme ji asi na 35 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po vytažení z trouby uvolníme hotový pokrm z formy a horký podáváme na stůl.