Mušle s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 506 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 126.2 mg
 - Vláknina 2075 mg
 - Vitamín A 2075 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 87 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdcovky dobře propereme a vyčistíme od písku. Mrkev i šalotky nakrájíme na kolečka, v hrnci orestujeme asi 2-3 minuty na másle šalotku, mrkev a drcený česnek. Přidáme víno, bouquet garni (bylinky), osolíme a opepříme. Okapané srdcovky vložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a podusíme asi 3 minuty do otevření.
 - 
                                2
Srdcovky necháme okapat, vyjmeme ze skořápek a udržujeme v teple, Vývar zredukujeme na polovinu, přefiltrujeme a udržujeme teplý. Maso zastříkneme citrónovou šťávou, posypeme sekanou petrželkou, zalijeme zredukovaným vývarem.
 - 
                                3
Ihned servírujeme.