Tagliatelle s cuketou a mušlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 20.8 mg
 - Draslík 491.2 mg
 - Vláknina 8400 mg
 - Vitamín A 8400 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu nakrájené šalotky osmažíme na pánvi s olejem. Přidáme maso z mušlí nakrájené na kostičky, podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří. Vše přendáme do jiné nádoby a uchováme teplé.
 - 
                                2
V téže pánvi na másle osmažíme druhou polovinu šalotky, vložíme chřest a na plátky nakrájené cukety, pod pokličkou podusíme 10 minut, občas přilijeme malé množství teplé vody.
 - 
                                3
Smícháme obě směsi (zeleninu a mušle), osolíme a posypeme zázvorem. Těstoviny uvaříme „al dente" a chvíli prohřejeme s omáčkou. Ihned podáváme.