Ravioli plněné langustou v omáčce z jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Langusta
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Játra husí
  • 120 g Šalotka
  • 5 g Sůl
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Martell cognac
  • 200 ml Víno portské
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1373 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2494 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 937.4 mg
  • Draslík 1505.6 mg
  • Vláknina 9939 mg
  • Vitamín A 9939 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 280.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neoloupanou šalotku překrojíme na polovinu, smažíme na trošce oleje a přidáme portské a s koňakem a vaříme dokud se tekutina nezredukuje skoro na polovinu. Zalijeme vývarem přidáme kuličky pepře, sůl, smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme a dáme do vodní lázně.

  • 2

    Rozmixujeme husí játra a smícháme s omáčkou. Vše znovu přepecedíme a necháme vychladnout. Langusty vyloupeme a osmažíme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme a vychladíme.

  • 3

    Z těsta vyválíme slabý plát a vykrájíme z něj větší kolečka.

  • 4

    Doprostřed každého dáme jednu langustinu, okraje spojíme do

  • 5

    balíčku a potřeme rozšlehaným bílkem. Ravioli vaříme několik minut, scedíme je a podáváme s omáčkou a troškou nastrouhaného lanýže.

Komentáře k receptu