Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 500 g Krevety tygří - loupané
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 80 g Celer řapíkatý
 - 50 g Šalotka
 - 10 g Petržel - nať
 - 200 g Rajčata Cherry
 - 50 g Chléb toastový
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 ml Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 1225 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 255.9 mg
 - Draslík 489.5 mg
 - Vláknina 9561.5 mg
 - Vitamín A 9561.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.
 - 
                                2
Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.
 - 
                                4
Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.
 - 
                                5
Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.