Ravioli plněné bramborami, krevetami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 5 g Kerblík
  • 5 g Sůl
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Bazalka
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 529.5 mg
  • Draslík 500.9 mg
  • Vláknina 7535 mg
  • Vitamín A 7535 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto a necháme odpočinout. Z rajčat, oleje, česneku, bazalky a soli uvaříme omáčku. Brambory uvaříme ve slupce.

  • 2

    Krevety nakrájíme na kostičky, stejně nakrájíme i sýr a vychladlé a oloupané brambory. Vše dobře promícháme a ochutíme troškou soli, olejem a nadrobno nasekaným kerblíkem.

  • 3

    Z těsta vyválíme co nejtenčí plát a kulatým vykrajovátkem vytvoříme kolečka. Utvoříme ravioli ze surovin nakrájených na kostičky. Ravioli uvaříme v osolené vodě a podáváme s propasírovanou omáčkou z vařených rajčat.

Komentáře k receptu