Paella s masem a krevetami
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Rajčata
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 100 g Sůl
 - 100 g Petržel - nať
 - 200 g Vepřová kýta
 - 8 g Pepř cayenský
 - 3 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Paprika zelená
 - 3 g Šafrán
 - 20 g Estragon
 - 350 g Rýže Arborio
 - 60 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.3 l Vývar zeleninový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 7565 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 910 mg
 - Vláknina 9701.7 mg
 - Vitamín A 9701.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šafrán zalijeme v misce horkou vodou. Do vroucí vody dáme na 2 minuty povařit krevety, scedíme a odložíme na později.
 - 
                                2
Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme v hluboké pánvi na rozpáleném másle dozlatova. Přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno, opékáme 3 minuty za stálého míchání, až cibule zesklovatí.
 - 
                                3
Přidáme šafrán i s nálevem, prolisovaný česnek, kajenský pepř, papriku a další 2 minuty restujeme. Přihodíme pokrájené papriky a rajčata a 3 minuty povaříme.
 - 
                                4
V míse smícháme rýži a bylinky a za stálého míchání je přihodíme na pánev. Zalijeme polovinou vývaru a nezakryté vaříme 10 minut na mírném ohni, občas protřepeme obsah na pánvi, nemícháme.
 - 
                                5
Po 10 minutách dolijeme zbytek vývaru, povaříme dalších 8 minut, odstavíme, vmícháme krevety, osolíme, opepříme, zakryjeme alobalem a necháme dojít.
 - 
                                6
Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.