Passatelli sa slávkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1564 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 1368 mg
 - Vláknina 5067.5 mg
 - Vitamín A 5067.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej smažíme na něm na malém ohni nakrájenou cibuli a drcený česnek a průběžně promícháváme. Přidáme rajčata, bílé víno, čerstvou bazalku a petrželku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme 15-20 minut.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou asi 5 minut. Hrncem občas zatřeseme. Potom vyhodíme slávky, které se neotevřely.
 - 
                                3
Těstoviny vaříme ve slané vodě al dente, scedíme je a dáme na talíře. Navrch upravíme slávky s omáčkou.