Nudle s kuřecím masem a garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kuřecí prsa
  • 50 g Filé z aljašské tresky
  • 6 g Sůl
  • 700 g Nudle rýžové
  • 5 g Zázvor celý
  • 50 g Garnát obecný
  • 40 g Špenát listový čerstvý
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej sezamový
  • 5 ml Víno rýžové čínské
  • 1.2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1108 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1938 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 38.8 mg
  • Draslík 200.2 mg
  • Vláknina 6090 mg
  • Vitamín A 6090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové víno, zázvor, sůl a sojovou omáčku smícháme v míse. Kuřecí maso, filety z tresky nakrájené na nudličky a garnáty naložíme do směsi a necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím uvaříme nudle podle návodu, scedíme, necháme okapat a na pánvi orestujeme na sezamovém oleji spolu s nakrájenými listy špenátu. Hotové rozdělíme do jednotlivých misek.

  • 3

    Kuřecí vývar přivedeme k varu a vhodíme do něj marinované maso. Necháme 2 minuty vařit, promícháme, dosolíme a rozlijeme do jednotlivých misek na nudle. Horké servírujeme.

Komentáře k receptu