Mušle se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 769 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 243.9 mg
 - Vláknina 3270 mg
 - Vitamín A 3270 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.
 - 
                                2
Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                3
Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.
 - 
                                4
Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
 - 
                                5
Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.
 - 
                                6
Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.