Kalamáry marinované v olivovém oleji a oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 431.1 mg
 - Draslík 570.9 mg
 - Vláknina 2591.8 mg
 - Vitamín A 2591.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme olej, citronovou šťávu, kůru nastrouhanou z 1 citronu, nakrájenou šalotku, nadrobno nasekané oregano, ochutíme solí a pepřem. Vložíme kalamáry a necháme marinovat min. 60 minut.
 - 
                                2
Grilovací pánev rozpálíme, potřeme olejem, přidáme kalamáry s trochou marinády a restujeme 2-3 minuty doměkka.
 - 
                                3
Rukolu rozložíme na tác, nasypeme hotové kalamáry a ihned podáváme.