Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami
Suroviny
- 50 g Nudle skleněné
 - 350 g Olihně
 - 250 ml Vývar rybí
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 2 ks Šalotka
 - 4 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 ks Citronová tráva
 - 2 ks Limetka kafrová
 - 12 ks Máta
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 kg Mušle slávky
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1364 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 277 mg
 - Draslík 2162.8 mg
 - Vláknina 2533.8 mg
 - Vitamín A 2533.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme.
 - 
                                2
Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek.
 - 
                                3
Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme.