Červený grapefruitový salát s chilli a krevetkami
Suroviny
- 150 g Krevety tygří - loupané
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Čekanka
 - 1 ks Grapefruity
 - 2 ks Broskve
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 485 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 39.4 mg
 - Draslík 499.7 mg
 - Vláknina 9258 mg
 - Vitamín A 9258 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko s hlavou a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 1 litry vody s lžičkou soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Do misky dáme rybí omáčku, třtinový cukr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a drobně posekaný česnek. Do této marinády vložíme krevetky a necháme je marinovat 10 minut.
 - 
                                2
Omytý a osušený červený grapefruit oloupeme, sloupneme bílé slupky a jednotlivé měsíčky vyřízneme a dáme je do mísy. Broskve omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme pecky, sloupneme slupku, nakrájíme na měsíčky a přidáme ke grapefruitu. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Piniové oříšky opražíme dozlatova nasucho v teflonové pánvi. Oříšky a chilli promícháme s ovocem. Omyjeme čekankové listy, necháme je okapat a rozložíme je na talíře. Ovocnou směs rozložíme na salát, ozdobíme marinovanými krevetkami a podáváme.