Kalamáry z kambodžské kuchyně
Suroviny
- 20 g Zázvor mletý
 - 300 g Kalamáry
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 30 ml Omáčka sójová
 - 30 ml Olej sezamový
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.6 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 175.5 mg
 - Draslík 319.2 mg
 - Vláknina 4322.5 mg
 - Vitamín A 4322.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.