Mušle slávky s omáčkou z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1658 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1993 mg
 - Vláknina 7530.3 mg
 - Vitamín A 7530.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.6 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod tekoucí vodou omyjeme a kartáčkem důkladně oškrábeme mušle. Otevřené mušle vyhodíme, protože jsou špatné. Oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme je na polovinu a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme a kostičky.
 - 
                                3
Do hrnce vložíme máslo a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme kousky rajčat a bylinky. Osolíme a opepříme. Zalijeme rybím vývarem a vaříme několik minut.
 - 
                                4
Pak do hrnce vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, otevřené naskládáme do talířů a přelijeme rajčatovou omáčkou. Podáváme.