Kalamáry dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Bazalka
  • 125 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Šalotka
  • 6 ks Kalamáry
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 965.2 mg
  • Vláknina 5852 mg
  • Vitamín A 5852 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.

  • 2

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.

  • 4

    V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.

  • 5

    Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.

Komentáře k receptu