Zapečené těstoviny s mušlemi a pórkem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Pórek
 - 40 g Smetana 16% (pochoutková)
 - 400 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 5 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 80 g Sýr Čedar
 - 300 g Mušle svatojakubské
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 6 ml Olej olivový
 - 400 ml Vývar rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1203 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 78.5 mg
 - Draslík 506.4 mg
 - Vláknina 6412.5 mg
 - Vitamín A 6412.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso z mušlí a krátce osmahneme. Mušle vyjmeme, do stejné pánve vsypeme pórek, orestujeme, zasypeme moukou, mletou paprikou, promícháme, zalijeme vývarem a povaříme, dokud směs nezhoustne. Přimícháme mušle a odstavíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Vařené těstoviny smícháme se smetanou, petrželkou, směsí z pánve, vložíme do pekáčku, který jsme vymazali máslem, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme zhruba 15 minut.