Dušené škeble s thajskými bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 444 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 1867 mg
 - Vláknina 924 mg
 - Vitamín A 924 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu dáme očištěné a omyté škeble.Přidáme nakrájenou voňatku citronovou,šalotku,limetkové lístky,chilli papričky,1 polévkovou lžíci rybí omáčky a 2 polévkové lžíce limetkové šťávy.Přiklopíme a necháme asi 7 minut dusit za občasného protřepání,dokud se škeble neotevřou.Škeble,které zůstanou zavřené vyhodíme.
 - 
                                2
Uvařené škeble rozdělíme na talíře.Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a lístky koriandru a podáváme.