Těstoviny s mořskou rybou a mořskými plody
Suroviny
- 220 g Krevety tygří
- 450 g Chňapal červený
- 450 g Těstoviny Penne
- 150 ml Ocet vinný
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 12 ks Hřebenatka
- 1 ks Citrony
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 l Vývar rybí
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.8 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1178 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 130.4 mg
- Draslík 1106.9 mg
- Vláknina 2642.7 mg
- Vitamín A 2642.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém silnostěnném rendlíku na másle asi pět minut za občasného míchání smažíme nakrájené filety z chňapala, vyloupané a očištěné krevety a hřebenatky. Maso osolíme, opepříme, přidáme šťávu a ustrouhanou kůru z citronu. Když je maso hotové, přendáme je na mísu a udržujeme v teple.
-
2
Šafrán namočíme v pár lžících rybího vývaru.
-
3
Do rendlíku, v němž jsme smažili maso, vlijeme rybí vývar, šafrán a vyvaříme na dvě třetiny. Poté vlijeme ocet, opět vaříme. Zhruba po pěti minutách přidáme víno. Až omáčka zhoustne, vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať a osolíme a opepříme a asi dvě minuty povaříme.
-
4
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Těstoviny poklademe masem, polijeme omáčkou a ihned podáváme.