Hřebenatky s omáčkou máslovou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Hřebenatka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 1479 mg
  • Vitamín A 1479 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme hřebenatky a necháme okapat. Každou hřebenatku překrojíme horizontálně na polovinu.

  • 2

    Jarní cibulky pokrájíme. Ve woku rozehřejeme olej, jakmile bude horký, přidáme pokrájené jarní cibulky, chilli papričky a hřebenatky. Smažíme 5 minut. Přidáme máslo a sójovou omáčku a smažíme, dokud se máslo nerozpustí.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu