Těstoviny s mořskou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 510 g Krevety tygří - loupané
  • 370 g Těstoviny konzumní
  • 510 g Hřebenatka
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 125 ml Protlak rajčatový
  • 12 ks Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 260.6 mg
  • Vláknina 480 mg
  • Vitamín A 480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kartáčkem očistíme lastury a odstraníme nožem vlákna. Prasklé a otevřené lastury vyhodíme. Dáme je do hrnce s vínem a vodou. Asi 5 minut vaříme při vysoké teplotě, dokud se neotevřou. Hrncem zatřeseme.

  • 2

    Neotevřené lastury vyhodíme a maso vyndáme.

  • 3

    Krevety připravíme, odstraníme hlavu, krunýřek a končetiny. Vyřízneme černou žilku na hřbetě a omyjeme.

  • 4

    Uvaříme těstoviny.

  • 5

    Rozpálíme olej v pánvi a přidáme rajčatový protlak a víno.

  • 6

    Přivedeme k varu, přisypeme mušle a krevety a vaříme za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví.

  • 7

    Promícháme v míse těstoviny s omáčkou a servírujeme na předehřátých talířích.

  • 8

    Ozdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu