Mušle na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Mušle slávky
  • 280 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Mouka pšeničná
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1272 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1377.1 mg
  • Vláknina 3682.2 mg
  • Vitamín A 3682.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle důkladně vydrhneme, vyjmeme všechny s rozbitými ulitami nebo ty, které se na poklep nezavřou. Namočíme asi na 30 minut do vody s hrstí mouky.

  • 2

    Víno nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, vsypeme mušle a za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Odstraníme všechny, které zůstanou zavřené.

  • 3

    Na pánvi rozpálíme olej a na mírném plameni osmahneme nasekaný česnek dohněda. Přidáme bobkový list, tymián, ocet, papriku, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř a kajenský pepř. Zalijeme vínem, dle chuti osladíme a přivedeme k varu. Vyvaříme asi na 180 ml, dáme vychladnout.

  • 4

    Mušle vyjmeme z ulit a přidáme do směsi, zamícháme, aby byly všechny pokryté. Zakryjeme a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním necháme asi 30 minut při pokojové teplotě. Posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu