Ravioli s brokolicí v omáčce z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Rajčata Cherry
  • 50 g Olivy černé
  • 500 g Brokolice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 300 g Mušle slávky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1342 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 799.3 mg
  • Vláknina 13837.5 mg
  • Vitamín A 13837.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 129.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme. Kapary a olivy nakrájíme na kousky. Zaděláme těsto a necháme ho alespoň 20 minut odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky.Z těsta vyválíme slabý plát. Ve vzdálenosti 4-5 cm od sebe na něj položíme vždy kousek rajčete, růžičku brokolice, olivy a kapary. Položíme druhý slabý plát těsta, vymačkáme přebytečný vzduch a vykrájíme kolečka — ravioloni.

  • 2

    Ravioloni uvaříme. Šalotku krátce osmažíme na 1 lžíci olivového oleje, přidáme oloupané, omyté a na 4 díly nakrájené mušle. Podlijeme bílým vínem a vaříme dalších 5 minut. Odstavíme a zahustíme smetanou.

  • 3

    Ravioloni podáváme ochucené omáčkou a ozdobené natrhaným tymiánem.

Komentáře k receptu