Rybí polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Těstoviny konzumní
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 240 g Celer řapíkatý
  • 450 g Mořský ďas
  • 780 g Rybí hlavy
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.25 kávová lžička Šafrán
  • 1.2 ks Cibule
  • 2 ks Cibule
  • 0.6 ks Citrony
  • 1.2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Česnek
  • 1.2 ks Bobkový list
  • 4.8 ks Pepř černý celý
  • 18 ks Slávky nakládané
  • 1.2 hrst Petržel - nať
  • 1.56 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 818.6 mg
  • Vláknina 7407.8 mg
  • Vitamín A 7407.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce dáme rozehřát olej, na mírném ohni opékáme na kolečka nakrájenou cibuli a nadrobno pokrájený česnek přibližně 5 minut. Zalijeme rybím vývarem, přidáme nakrájená rajčata z konzervy i se šťávou, provensálské koření, šafrán, sůl, pepř a těstoviny. Na mírném ohni vaříme zhruba 15 minut. Poté do polévky přidáme na kousky nakrájeného mořského ďasa a slávky. Opět přivedeme k varu, vaříme dalších přibližně 5 minut. Takto připravenou polévku můžeme ihned podávat.

  • 2

    Rybí vývar:

  • 3

    Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Komentáře k receptu