Polentové noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 883 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 40.2 mg
 - Draslík 129.4 mg
 - Vláknina 7875 mg
 - Vitamín A 7875 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvedeme do varu 3/4 l vody s 20 g másla. Za stálého míchání vsypeme polentu a vše dusíme asi 20 minut - nepřestáváme míchat, dokud se kaše neodlepuje od okraje kastrolu. Necháme pod pokličkou táhnout ještě 10 minut.
 - 
                                2
Z kaše vykrajujeme lžící noky a klademe je do zapékací mísy. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme 100g másla a ihned podáváme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je salát.