Ostružinové řezy
Suroviny
- 270 g Mouka polohrubá
 - 220 g Cukr moučkový
 - 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 87.6 mg
 - Draslík 188.8 mg
 - Vláknina 3596.8 mg
 - Vitamín A 3596.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Teplé mléko, cukr (120 g), vejce a olej rozšleháme v míse. Přidáme mouku (120 g) s kypřicím práškem a kakaem, vše rychle rozmícháme.
 - 
                                2
Těsto nalijeme do máslem vymazaného, hrubou moukou vysypaného pekáče, povrch uhladíme tak, aby okraje byly vyšší.
 - 
                                3
Celý povrch těsta poprášíme 2 lžícemi hladké mouky, poklademe omytými ostružinami a posypeme drobenkou, připravenou ze 150 g polohrubé mouky, 100 g másla a 100 g moučkového cukru.
 - 
                                4
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.