Cibulové koláčky
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr balkánský
 - 40 g Droždí
 - 750 g Cibule červená
 - 160 ml Zakysaná smetana
 - 4 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 574 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 50.7 mg
 - Draslík 331.5 mg
 - Vláknina 16184.9 mg
 - Vitamín A 16184.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky rozdrobíme droždí, smícháme se 6 lžícemi vlažné vody a necháme asi 20 minut kynout. Potom přidáme 200 ml vody, cukr, 2 lžíce měkkého másla a lžičku soli. Vypracujeme těsto, necháme 30 minut kynout.
 - 
                                2
Z těsta odebereme vždy 2 lžíce, rozválíme do kulaté placky a potřeme olejem. Navrch rozdělíme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme lžíci zakysané smetany a povrch posypeme rozdrobeným sýrem a lístky tymiánu.
 - 
                                3
Koláčky pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.