Muffiny s čedarem
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 55 g Sýr Čedar
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 209 mg
 - Draslík 215.2 mg
 - Vláknina 4754.7 mg
 - Vitamín A 4754.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si formu na 9 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 190°C.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, solí, cukrem a paprikou. V jiné nádobě rozmícháme s ohřátým mlékem vejce a tymián. Tuto směs rychle smícháme se sypkou, aby se mouka navlhčila. Formičky naplníme z poloviny, na těsto dáme pokrájený sýr a přikryjeme dalším dílem těsta. Pečeme zhruba 25 minut, až těsto zezlátne. Hotové muffiny po 5 minutách chladnutí vyklopíme a podáváme teplé.