Karlovarské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 810 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 43.3 mg
 - Vláknina 696 mg
 - Vitamín A 696 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdší žemle nakrájíme na kostky, pokropíme trochou mléka a necháme vsáknout.
 - 
                                2
Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme se zbylým mlékem, osolíme, přidáme prosátou mouku, žemli, jemně nakrájenou petrželovou nať a z bílků vyšlehaný sníh. Vše lehce promícháme.
 - 
                                3
Z těsta tvarujeme knedlíky ve tvaru šišek, zabalíme je do navlhčených, tukem potřených ubrousků, upevníme nití a vložíme do vařící vody. Zvolna vaříme asi 20 minut.
 - 
                                4
Po vyjmutí z vody knedlíky vybalíme a nakrájíme na plátky.