Mrkvový koláč s mletými ořechy
Suroviny
- 165 g Máslo čerstvé
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 40 g Kokosový tuk
 - 100 g Sýr Ricotta
 - 100 g Mandle
 - 250 g Cukr moučkový
 - 50 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Mrkev kořen
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Sirup Monin - vanilkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 82.1 mg
 - Draslík 207.5 mg
 - Vláknina 4898.7 mg
 - Vitamín A 4898.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. 125 g másla s kořením a hnědým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, potom postupně přimícháme vejce.
 - 
                                2
Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrouháme na nudličky. Spolu s umletými ořechy přidáme do vaječné pěny.
 - 
                                3
Nakonec do těsta přimícháme mandle, mouku, škrob, kypřící prášek do pečiva a sůl.
 - 
                                4
Dortovou formu vymastíme, naplníme těstem, uhladíme, dáme na 45 minut péct do trouby.
 - 
                                5
Na přípravu polevy smícháme zbytek másla s kokosovým tukem a sýrem, k tomu prosejeme moučkový cukr a promícháme s vanilkovým sirupem.
 - 
                                6
Vše dobře promícháme a vychladlý mrkvový koláč tím potřeme.