Květák s knedlíčky
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 ks Květák
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 hrnek Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 104.4 mg
 - Draslík 758.3 mg
 - Vláknina 10205.8 mg
 - Vitamín A 10205.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozdělíme květák na růžičky a uvaříme. Vodu nevyléváme.
 - 
                                2
Připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou z květáku, přidáme kousek masoxu a povaříme. Ochutíme muškátovým oříškem a vegetou.
 - 
                                3
Namočíme do mléka housky a vymačkáme je. Přidáme žloutek, sůl, muškátový oříšek a lžíci strouhanky.
 - 
                                4
Vykrájíme knedlíčky, které povaříme a podáváme s květákem.