Kynuté jahodové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 989 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 129 g
 - Cholesterol 112.6 mg
 - Draslík 397.2 mg
 - Vláknina 12550 mg
 - Vitamín A 12550 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, lžičku krupicového cukru a polovinu vlažného mléka.
 - 
                                2
Když vzejde kvásek přilijeme zbytek mléka, vejce a sůl. Vypracujeme tužší nelepivé těsto, necháme hodinu kynout. Rozválíme na 1 cm silný plát, rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm, do každého zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Knedlíky vaříme asi 8 min, až vyplavou.
 - 
                                3
Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a knedlíky zůstaly nadýchané. Zdobíme strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.