Tyčky s ořechovým sněhem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 100 g Ořechy lískové
 - 160 g Cukr krupice
 - 10 g Strouhanka
 - 80 g Cukr moučkový
 - 300 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 115.1 mg
 - Draslík 203.7 mg
 - Vláknina 2557.8 mg
 - Vitamín A 2557.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál prosijeme mouku s kypřícím práškem, cukr, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo, žloutky. Zpracujeme hladké těsto, vyválíme z něj placku velikosti plechu. Placku pomocí válečku přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marmeládou a ořechovým sněhem. Pečeme v předehřáté troubě, až sníh zezlátne.
 - 
                                2
Placku necháme trochu zchladnout a na plechu nařežeme na tenčí tyčky.
 - 
                                3
Sníh připravíme ušleháním bílků s cukrem, přimícháme umleté oříšky, citronovou kůru a strouhanku.