Plněné chlebové placky
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 g Feferony
 - 280 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 150 g Ricotta
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 plátek Chléb Pita
 - 5 polévková lžíce Mléko - podmáslí
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 524 mg
 - Vláknina 6500.2 mg
 - Vitamín A 6500.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebové placky ohřejeme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté cukety na kostičky, očištěné feferonky nasekáme na nudličky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli spolu se šunkou jemně nasekáme a opečeme na pánvi na oleji. Přidáme cukety, česnek, feferonky, vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme okapanou kukuřici, podusíme 5 minut, potom zeleninu osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Ricottu promícháme s podmáslím a nakrájenou pažitkou. Placky naplníme zeleninovou směsí, kterou přelijeme sýrovou omáčkou. Placky přehneme a zbylou omáčku podáváme zvlášť.