Jablkové řezy
Suroviny
- 350 g Mouka polohrubá
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 250 g Tuk Hera jedlý
 - 0.5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 6 ks Jablka
 - 1 hrst Mandle
 - 1 hrst Hrozinky
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 24.5 mg
 - Draslík 294.1 mg
 - Vláknina 8493.2 mg
 - Vitamín A 8493.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zpracujeme těsto z mouky, tvarohu, hery, vejce, cukru a prášku do pečiva. Rozdělíme je na dva díly a rozválíme na placky.
 - 
                                2
Větší placku potřeme náplní z jablek, cukru, vanilkového cukru, vanilkového pudinku, rozinek a mandlí.
 - 
                                3
Překryjeme druhým dílem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.