Malý dort s višněmi
Suroviny
- 100 g Kompot višňový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 20 g Mouka pšeničná hrubá
 - 220 g Cukr moučkový
 - 260 g Cukr moučkový
 - 0.5 ks Citrony
 - 6 ks Vaječný bílek slepičí
 - 6 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Mandle natural
 - 1 špetka Vanilka mletá
 - 1 polévková lžíce Rum
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 410.2 mg
 - Draslík 124.7 mg
 - Vláknina 2107.5 mg
 - Vitamín A 2107.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 38.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme 200 g cukru se žloutky, strouhanými hořkými mandlemi, nastrouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu a třeme cca 20 minut. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru, mouku a rozpuštěné, prochladlé máslo.
 - 
                                2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v rozehřáté troubě cca 45 minut. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a potřeme povrch i strany.
 - 
                                3
Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou, dort dozdobíme a poklademe zavařenými višněmi.
 - 
                                4
Na krém si v nerezové misce ušleháme vejce se 110 g cukru a vanilkou, misku vložíme do hrnce s horkou vodou a ve vodní lázni metličkou šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo, přidáme zbytek cukru a vmícháme studený, vařený krém a rum.