Tabbouleh salát
Suroviny
- 100 g Olivy černé
 - 60 g Sýr Gruyére
 - 125 g Pšenice Špalda
 - 40 g Arašídy
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Máta
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Limetka
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 952 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 239.7 mg
 - Vláknina 10912.1 mg
 - Vitamín A 10912.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky nasypeme drcenou pšenici, zalijeme vroucí vodou a necháme namáčet hodinu, až se většina vody vstřebá.
 - 
                                2
Na plát grilu dáme půlky paprik slupkou vzhůru a pečeme, až slupka zčerná. Necháme mírně vychladnout. Poté odstraníme slupku a papriku nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                3
Ušleháme rozetřený česnek, limetkovou kůru, šťávu a olej. Přidáme pepř, sůl a šleháme, dokud se vše nespojí. Přidáme 4.5 lžičky zálivky k paprice a zamícháme.
 - 
                                4
Pšenici necháme okapat a osušíme, pak ji dáme do misky. Přidáme sekanou petrželku, mátu, jarní cibulky, olivy a arašídy a promícháme. Do zbylé zálivky přidáme citronovou šťávu a zamícháme do salátu.
 - 
                                5
Salát rozdělíme na dva talíře.
 - 
                                6
Sýr nakrájíme na proužky a smícháme s proužky papriky. Lžící přidáme ke straně pšeničného salátu.
 - 
                                7
Podáváme studené.