Medová velikonoční vajíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 22.5 mg
 - Vláknina 20 mg
 - Vitamín A 20 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodní lázni zahříváme cukr, med, máslo a vejce. Nevaříme! Když je směs kompaktní, odstavíme ji z tepla, přimícháme prosátou mouku se sodou a na válu vypracujeme hladké těsto (pracujeme s teplým těstem).
 - 
                                2
Z vyválené placky vykrajujeme vajíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
