Moučník z jablečného těsta s mandlemi
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Cukr vanilka
 - 3 ks Jablka
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Mandle mleté
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 208.8 mg
 - Vláknina 4405.5 mg
 - Vitamín A 4405.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Těsto roetřeme do máslem vymazaného a mletými mandlemi vysypaného pekáče. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.
 - 
                                4
Upečený moučník po vychladnutí vyklopíme z pekáče a poprášíme moučkovým cukrem.