Sicilské burgery
Suroviny
- 100 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 30 g Majoránka
 - 50 g Bazalka
 - 30 g Bazalka
 - 50 g Olivy černé
 - 30 g Oregano čerstvé
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Roketa
 - 100 g Mozzarella
 - 20 ml Olej olivový
 - 20 ml Olej olivový
 - 40 ml Majonéza
 - 1 ks Cibule červená
 - 4 ks Bulky toastové
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 627 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 50.8 mg
 - Draslík 454.1 mg
 - Vláknina 5578.3 mg
 - Vitamín A 5578.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu.
 - 
                                3
Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme.