Madeira chlebíček s mandlovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 157.7 mg
 - Draslík 274.2 mg
 - Vláknina 4502.7 mg
 - Vitamín A 4502.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme a oloupeme. Větší část - 100 g - mandlí umeleme, zbývající nakrájíme na plátky a ty osmahneme na suché rozpálené pánvi.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní likér, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, mleté mandle a prášek do pečiva.
 - 
                                3
Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.
 - 
                                4
Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.
 - 
                                5
Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.
 - 
                                6
Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
 - 
                                7
V misce rozmícháme práškový cukr s vodou, touto polevou povrch chlebíčku potřeme a na ni nasypeme plátky opražených mandlí.