Domácí veka z žitné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 36.6 mg
 - Vláknina 8343.6 mg
 - Vitamín A 8343.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.